Snyggt i hallen

Det är lätt hänt att man försummar hallen. Medan det inte är det viktigaste rummet i huset eller lägenheten går det ju inte att undvika att det är det rum som bildar det första intrycket. Och varför inte göra ett så bra intryck som möjligt?

Första målet man ska sätta är att hallen inte ska se stökig ut. Detta betyder att man måste ha tillräckligt med möjligheter att hänga upp ytterkläder och ställa bort skor. Eftersom det är ganska sparsamt med utrymme i många hallar gäller det att satsa på smarta lösningar. Skohylla med flera hyllplan anväder sig av mer väggyta som ändå inte behövs, och krokar direkt på väggen istället för galgar skapar mer utrymme mitt i hallen. 

För att skapa en illusion av utrymme kan man ju alltid använa det välkända knepet av vitt och andra ljusa färger. Detta gäller både för väggar och möbler, och vitt i allmänhet ger ju den där stilrena looken som är så populär nuförtiden. Det är ju också på mode att använda sig sten och liknande material i hallen. Det är perfekt för golvet då det inte bara är snyggt utan även lätt att rengöra.

Något ingen hall ska vara utan är en plats att sitta på. Även om man inte själv behöver detta för att till exempel ta på sig skorna är det många som föredrar detta. Och hur som helst finns det ju många andra anledningar till varför det kan vara praktiskt att slå sig ned en stund i hallen. En kombinerad skohylla och bänk är ett riktigt praktisk lösning på detta, men bara något så enkelt som en pall eller två kan lika gärna fungera.