Misstag du gör när du tvättar håret

Skönhetsvård är inte enkelt. Och det finns otaliga bevis för detta. Medan vissa saker kan härledas till dålig information av olika slag är andra saker bara för att vi helt enkelt slarvar. Här tänkte vi tipsa om några misstag du kan ha råkat gjort när du tvättar håret.

Använder fel schampo/balsam

Alla som vet något om hudvård vet hur ofta man talar om rätt produkt för rätt hudtyp. Men trots att samma sak egentligen gäller håret är inte det information som har nått ut i samma utsträckning. Fel schampo kan lura dig att tro att ditt hår är torrare, mer slitet eller fetare än det egentligen är. Välj därför alltid ditt schampo med stor omsorg och väl helt produkter av hög kvalitet.

Tvättar det för ofta

Att tvätta håret för ofta är ett väldigt vanligt misstag. Även om den optimala tiden mellan tvättar kan bero på vilken hårtyp du har finns det ingen som gynnas av att bli tvättad varje dag. Det kan vara allt från var tredje dag till en gång var annan vecka som är det bästa för ditt hår.

Sköljer det inte ordentligt

Att skölja ur håret i slutet är faktiskt lika viktigt som att schamponera det ordentligt. Om några rester av antingen schampo eller balsam är kvar i håret kan det bli matt och livlöst. För att vara säker på att du sköljt det ordentligt ska du vara noga med att sköljvattnet är helt klart innan du kliver ur duschen.