Bygg muskler för skönhetens skull

När man talar om att träna för att bli vacker går nog de flestas tankar direkt till konditionsträning och att helt enkelt bli smalare. Men om du verkligen vill träna för att bli vacker bör du istället satsa på styrketräning.

Och anledning till detta är egentligen väldigt enkelt. Om du vill att din kropp ska ha vackra former är det musklerna du söker förändra. Fastare rumpa, välformade lår, slanka och fasta armar. Allt detta bygger du upp med styrketräning, inte konditionsträning.

Om du ännu inte är sålt kan det tilläggas att musklerna även råder över vår ämnesomsättning och belastningen av dem bidrar därför till fortsatt fettförbränning även efter träningen. Kroppen behöver helt enkelt förbruka mer energi även för vardaglig aktivering av större och starkare muskler.

Tränar du dessutom kondition utan att ha byggt upp starka muskler redan kommer du mest troligt inte bara förbränna fettceller utan även bryta ned muskelvävnad i kroppen. Konditionsträning är så klart inte dåligt i sig, men den som vill träna för att vara hälsosam och bli fit bör inkludera båda träningsformerna för att verkligen se resultat.

Idag finns det en uppsjö av alternativ när det kommer till träningsredskap och du kan själv välja de som passar just dig bäst. Och att äga ett par olika redskap är till stor fördel då många former av styrketräning går alldeles utmärkt att träna i bekvämligheten av ditt hem. På så sätt kan du träna oftare och du spar också pengar på gymmedlemskap.