Snyggt hår trots tidsbrist

Det är inte alltid man hittar tiden att fixa till håret som man normalt sett vill göra det. En del morgnar blir det så mycket annat som ska göras och då kan det ofta bli håret som får lida. Men det finns genvägar man kan ta.

Vi har så klart alla olika hår, och det är ju bra att tänka på hur dessa olika metoder fungerar med olika hårproblem. I det stora hela är dock alla de följande tipsen värd att utforska.

För den som hellre sover ut lite längre än att spendera tid på att fixa håret på morgonen kan det vara en god idé att använda ett torrschampoo. Detta sprayar man bara in i hårrötterna innan man gå och lägger sig. Nästa morgon kommer man då vakna upp med volym i håret.

Om håret specifikt har virvlar som alltid snurrar ihop sig kors och tvärs kan man lösa detta genom att dela upp håret i mittbena, tvinna slingorna och fästa dem med hårnålar. Följande morgon slipper man då arbeta med att lösa dessa pussel.

Har man istället ganska tunt hår har man säkert märkt hur lätt det lägger sig och ser mindre roligt ut. För att hoppa över morgonritualen att lyfta upp detta igen är det rekommenderat att fläta håret innan man lägger sig. På så sätt får man den där vågiga volymen dagen efter.