Skapa en känsla av rymd

De flesta föredrar att ha rum som känns rymliga och luftiga. Detta är något vi kan skapa på många olika sätt och vis, med små trick eller användningen av rätt material. Här tittar vi närmare på lite olika sätt att åstadkomma detta.

I grund och botten är detta något som ska has i åtanke redan vid planeringen av ett rum. Varje rum har sina förutsättningar och har man inte med dessa i beräkningen kan man lätt göra snedsteg.

Något som alla säkert har hört är effekten ljusa färger kan ha för ett rum och känslan av mer utrymme. Detta har helt klart en effekt, men det är inte lösningen på allt. Men när man vill skapa en känsla av rymd är detta helt klart ett bra ställe att börja på.

Att använda sig av rätt material kan också göra en hel del. Glas är kanske det främsta materialet när det kommer till detta då det ju kan släppa genom allt ljus. Mer går att få i glas än många först skulle tro. Det går faktiskt att få hela trappor i hemmet konstruerade i glas om man så vill.

Övermöblering är nog den värsta boven i detta drama, men det betyder inte att undermöblering är lösningen. Visst kommer det naturligt skapa mer utrymme, men man behöver inte offra inredningen bara för att lyckas med detta konststycke.

Placeringen av möblerna kan göra mycket mer än man först tror. Det självklara är ju att möblera längst väggarna för att få mer utrymme mitt i rummet. Men det kan faktiskt ge en annan känsla av utrymme genom att flytta ut möblerna något från väggarna. Det krävs så klart lite större rum för att ta reda på denna effekt på ett bra sätt.