Satsa mer på sovrumsinredningen

Det sägs att vi spenderar mer av vår vakna tid i vardagsrummet än något annat rum i hemmet. Men vi bör också sova omkring åtta timmar för att må bra. Och denna tid spenderar vi ju i sovrummet. Att lägga lite extra fokus på sovrummet och inredningen därtill kommer därför vara något som vi alla borde göra.

Med tanke på de hälsofördelar vi får från att sova gott är det ingen överdrift att säga att sängen är den viktigaste möbeln i hemmet. Så fort man känner att man inte ligger bekvämt i sägen är det därför dags att göra något åt det. Kanske man bara behöver en ny bäddmadrass eller kanske det är dags att uppgradera hela paket.

Att skapa ett bra inomhusklimat är också något man kan försöka göra med inredningen. Mycket att av denna uppgift ligger förstås på saker som ventilationen. Men inredningen kan faktiskt även göra sitt. Ett bra ställe att börja på är faktiskt golvet. Eller snarare mattan. Att ha en stor, mjuk matta är något vi alla kan uppskatta. Men tänk även på att den samlar lätt på sig en massa damm och andra partiklar. Vilket kan vara en bidragande faktor till dålig luft i sovrummet.

Dofter kan också vara något man vill tänka på i sovrummet. Att regelbundet vädra i rummet kan vara en snabbt och enkelt sätt att släppa in lite mer frisk luft. Men det kan även hjälpa till att ställa in några väldoftande växter i sovrummet också. Blanda inte får många dofter bara då det ibland kan ge motsatt effekt.

Sist men inte minst är det viktigt att hålla sovrummet rent och fint. Inte nog med att städningen tar bort en massa damm och smuts. Ett rent rum ger också mer sinnesfrid och blir lättare att slappna av i.