Perfekta badrummet för den sminkintresserade

Hur designar man då det perfekta badrummet för sminkning? Vad är det egenltigen som krävs?

Förvaring

 

Sminkförvaring kan vara bland de roligaste som finns inom både heminredning och sminkning(om man gillar att organisera). Det är lätt att man samlar på sig hundratals olika läppstift, nagelack, sminkborstar, foundations och krämer. Detta ger mycket att sortera och kan lätt fylla upp hela möbler.

Mängden smink man har kan även vara väl värt att tänka på när man designar sitt badrum. Att välja tvättställsskåp eller sidoskåp som har bra med plats och är placerade så att man har snabbt och enkel åtkomst är att föredra. Gå igenom urvalet av badrumsinredning för att få en bättre uppfattning av som finns och skulle kunna passa i just ditt badrum. 

Belysning

Först och främst så behövs det riktigt bra belysning. Belysningen skall helst vara helt platt när man sminkar sig. Det betyder att det kommer ljus från alla håll och det inte blir några skuggor. På så sätt så ser man ansiktet klart och tydligt då man arbetar. Vi har alla sett de klassiska sminkspeglarna som har en stor mängd lampor runt hela spegelns ram. 

En dimmer kan även vara fördelaktig så att man kan reglera lampornas ljusstyrka. Som nyvaken på morgonen kan vissa känna sig lite mer ljuskänslig och då behöver inte köra på med lamporna i full kareta. När det är dag och det är mycket övrigt ströljus i rummet kan det dock vara bra att köra på lamporna för fullt för att minska på skuggorna.