Lyxa till inredningen hemma

Lite lyx i inredningen är något vi alla kan uppskatta. Men det finns självfallet många olika sätt att uppnå detta. Här tänkte vi tipsa om några olika sätt du kan lyxa till din heminredning, med allt från stora till små medel.

Välj exklusiva möbler

Lyx i inredningen är något vi kan förmedla med olika designer och material. En gemensam nämnare som dock nästan alltid är en faktor är att den ska kännas allt annat än massproducerad. Och väljer du objekt som dessa kan du ganska snabbt få positiva resultat i din inredning. Och du behöver oftast bara byta ut någon enstaka möbel för att uppnå detta.

Höj upp gardinerna

En lärdom vi alla kan ta från hotellinredning är att flytta upp gardinerna från just ovanför fönstret till uppe vid taket. Utöver att det bara ser väldigt snyggt ut kommer det också ge känslan av att rummet har högre till taket. Naturligtvis är det även viktigt vilka gardiner du använder. Blanka gardiner kan exempelvis hjälpa till att förmedla lite extra lyx.

Planera belysningen

Belysningen kommer också kunna ha en riktigt stor inverkan på ett rum när ljuset utomhus börjar avta. Helst bör du ha en flexibel belysning i rummet så den kan anpassas efter situationen. Välj gärna stilrena armaturer som passar in i inredningen för att sälja in en mer sofistikerad känsla.

Inkludera metaller

Metaller är något som ofta lånar med en mer exklusiv ton till inredningen. Och medan alla slags metaller kan fungera när de används på rätt sätt, kan du enklare skapa lite mer lyx med just varma metaller som mässing, koppar och brons.