Inreda studentrummet

Som student så är inte boendet det som prioriteras först. Det ska vara så billigt som möjligt så man har råd att överleva som student. Det brukar inte vara många kvadratmeter man får den summa som man betalar för ett studentrum.

Det gäller att man inreder rummet på ett smart sätt så man får plats med det allra nödvändigaste samtidigt som det finns plats för att hänga med polare och framförallt plugga. Ett sängskåp kan vara en smart lösning då detta inte tar så stor yta i rummet. Genom att montera ett sängskåp så frigör man värdefull yta som man kan nyttja till annat.

Se till att man enkelt kan styra fram andra möbler när man fällt upp sin säng i skåpet som gör att rummet kan användas till annat än sovrum. Det blir två rum i ett med den sortens inredning. Ställ en soffa emot väggskåpet och man tänker inte på att det är där. Det kan med fördel vara hjul på soffan och bord så det lätt går att styra undan när man ska gå och lägga sig och bädda upp sin väggsäng.

Ett annat bra tips är att sätta upp hyllplan upp mot taket att användas till förvaring av saker man kanske inte dagligen använder. Skaffa gärna en trappstege som gör det enkelt att plocka ner saker och ting om det är hög takhöjd i studentrummet. Det går att få till det riktigt mysigt på de få kvadratmeter man har bara man vill.