Inreda med glas

Glas är ett fantastisk material att använda sig av i inredningen. Har man någonsin tänkt på att man skulle vilja inkludera mer glas men inte riktigt vet var man ska börja kommer här några praktiska tips.

Ett glasbord är det mest klassiska när det kommer till inredningen. En av de största fördelarna med ett glasbord är att det är går att passa ihop med väldigt mycket och är också en tidlös möbel. Och just eftersom det släpper igenom allt ljus känns det aldrig som det tar upp den ytan det faktiskt gör. Man får dock vara förberedd på oftare torka bort fläckar och fingeravtryck.

En annan sak som blivit alt mer populär på senare tid är att sätta in en glasvägg. Detta är ett mer ambitiöst projekt men kan skapa väldigt snygga effekter. På grund av att glasväggen släpper igenom så mycket ljus är det något man kan använda för att dela av även medelstora rum i två tydliga sektioner utan att kännas som man egentligen gjort det mindre.

Man kan också sätta upp riktigt snygga glashyllor. De flesta har säkert någon erfarenhet med glashyllor i exempelvis vitrinskåp, men man kan även sätta upp glashyllor direkt på väggen.