Håret en del av vår identitet

För många är håret en stor del av ens identitet och vilken frisyr man väljer speglar identiteten likväl som de plagg man bär och för en del kan en större hårförlust likställas med en personlig kris. Varför håret blir tunnare kan bero på många orsaker som exempel järnbrist och diabetes men också ålder och sjukdom.

Håret påverkas negativt av olika behandlingar liksom stress och vi har även den ärftliga faktorn. Oavsett vad håravfallet beror på kan det leda till förtunning eller att man tappar allt hår, vilket båda kan vara tillfälligt och det växer i sådana fall oftast ut efter ett par månader, men håravfallet kan också vara permanent.

Beroende på orsak så finns det en del behandlingar som kan vara aktuella. Omläggning av kost kan ge positiva resultat eller om en medicin ligger till grund kanske en alternativ medicin kan vara en bra ide. I de flesta fall är det bra att rådfråga din läkare och via dom kan du få bra råd.

Om håravfallet är permanent och du tycker att håret måste se fylligare ut eller du kanske helt saknar hår så finns det några alternativ att ta hjälp av. För det tunna håret finns det löshår man kan sätta in för ett fylligare intryck. Dessa kan sättas in med klipps som fungerar ungefär som hårspännen och sätts in i ditt befintliga hår. Du kan sätta in det med tejp och man tejpar det helt enkelt på sitt egna hår, du kan sätta in det med ceratinvax. Detta innebär att man smälter fast en slinga hår med ditt egna hår med detta vax. Du kan sy fast hårremsor i ditt egna och man kan använda sig utav microringar där slingan och ditt egna hår kläms fast i ringen. Alla dessa varianter är inte permanenta utan måste tas ut efter varierad tid.

För dig som helt tappat håret på ett större område eller hela huvudet kan en peruk vara det bästa alternativet. Det finns många olika kvalitéer och frisyrer liksom färger. Oavsett vilken typ av hårutfyllnad du väljer så finns dessa i syntetiskt eller äkta hår. De äkta håren är dyrare men kan skötas enkelt som ett vanligt hår medans det syntetiska inte håller för samma typ av behandling. Framförallt så kan man få tillbaka en del av sin idenditet med hjälp av en peruk eller en tupe. Även om det inte är ens egna hår så behöver man inte skämmas för att man tappat delar eller hela sitt tidigare hårsvall.