Din skönhetssömn är viktig

Det är viktigt att få nog med sömn för att både må och se bra ut. Se därför till att aldrig slarva med din skönhetssömn i onödan!

Det är inte bara träning, en bra kosthållkning, samt en hel radda av skönhetsprodukter som krävs för att se så bra ut som möjligt. Även sömnen är av en oerhört stor vikt, något som alltför många människor slarvar med. En av de mest klassiska symtomen på att någon får alldeles för lite sömn är de mörka ringarna under ögona, men det finns även en rad andra negativa effekter som också blir uppenbara efter en allt för lång tidsperiod där bristen på sömn varit stor.

De allra flesta av oss kräver även optimala förutsättningar för att få oss en riktigt bra nattssömn. Därför ska man inte fnysa åt de som väljer att prioritera sådant som att köpa en riktigt bra säng eller att utrusta denna med högkvalitativa och sköna sängkläder. Det sistanämnda hittar du hos ERIC&GUSTAF som är en erkänd tillverkare av fantastiskt fina sängkläder som med stor sannolikhet kommer att påverka hur väl du sover om natten i posiv riktning.

För att uppnå optimala förutsättningar så krävs det även att vi har huvudet på skaft och inser sådant som inte är fördelaktigt för oss sett till vår nattsömn. En hel del människor har tv i sovrummet eller tar med sig telefon eller surfplatta i sängen när det är dags att sova. Detta är någonting som inte alls är oss till gagn när vi alldeles snart ska sova. Ljuset från skärmarna stör nämligen sömnen och enligt en del forskare även minnet, som iofs är mindre viktigt i just detta sammanhang. Vad du bör göra är alltså att avlägna alla typer av elektroniska enheter i sovrummet, för att verkligen kunna få lugn och ro. Du kan själv testa hur mycket bättre du kommer att sova på natten av att läsa några sidor i en riktig bok, som du enkelt beställer hem från AdLibris, innan du släcker lampan för att sova, istället för att plicka runt en timme på din telefonskärm. Vi kan i princip lova dig att du kommer att känna av en väldigt skillnad och kanske också förstå värdet i att ändra dina nuvarande rutiner.