De vanligaste inredningsmissarna

När det kommer till inredning är det lätt hänt att entusiasmen tar över och man försöker ge utlopp för att kreativa idéer man samlat på sig för ett specifikt rum, eller bara hemmet i allmänhet för den delen. Och visst bör man ge sig hän för sin kreativitet, men det är samtidigt viktigt att inte glömma bort helhetsbilden och att undvika att skapa problem för sig själv. Här tipsar vi om några av de vanligaste misstagen man kan råka göra när man inreder hemmet.

Övermöblering

Ibland kan det finnas mycket man vill få in i ett och samma rum. Men är man inte försiktig är det ganska lätt hänt att man ställer in en eller två saker för mycket och helt plötsligt börjar rummet kännas lite trångt och tappar därmed lätt sin charm. Man bör alltid ha som mål att fånga en viss luftighet och rymd i sina rum. Detta gör dem i regel mycket mer trevliga att vistas i.

Förvaringsbrist

Vi har i regel en hel del saker som kräver förvaring på ett vis eller annat. Alla småprylar som behöver en låda att ligga i, böcker som behöver hyllor att stå på, och mycket annat. Det är lätt hänt att man undervärderar hur mycket förvaringsmöjligheter man egentligen behöver i varje rum för att verkligen få plats med allt. Som tur är kan man hitta en stor variation av produkter idag som lätt kan passa in i många olika typer av inredningsstilar och förhöja rummet samtidigt som det ökar hur mycket man kan förvara där.

Dålig belysning

Inredning går hand i hand med belysning och ljussättning. Vill man verkligen framhäva ett rum på rätt sätt är belysningen en väldigt viktig aspekt. Det finns mycket att tänka på när det kommer till belysning och en hel del man kan experimentera med för att skapa rätt stämning och stil.