De vanligaste hårproblemen

Att få håret snyggt kan vara en riktig utmaning, som vi ju alla vet. Men det kan även bli många gånger värre om man inte har bra förutsttningar. Det finns en rad olika problem som kan uppstå med håret, men så länge man tacklar dessa med rätt metoder och verktyg kan man förbättra sina chanser att få håret man alltid velat ha.

Mjäll

Mjäll är ju helt klart ett av de vanligaste problemen idag och är något kan sägas alla har i en utsträckning eller annan. Detta beror på att mjäll är bitar att gammal hud som bytts ut av ny, men det är oftast när det börjar bli riktigt synligt som man kallar det för mjäll. Det första man vill göra är att utesluta att det är ett något medicinskt problem och kan man göra detta bör man helt enkelt gå över till att använda ett mjällschampo. Lite starkare varianter som innehåller selen kan hjälpa om ett vanligt mjällshcampo inte gör jobbet.

Tovor

Tovor är också något vi alla har upplevt men det finns de som har betydligt större problem med detta. Tovor blir ett större problem ju längre hår man har och det gäller att ha lite mer koll på vad ens hår kommer i kontakt med för att ge sig en bättre chans att tackla detta problem. Saker som stickade tröjor och halsdukar kan faktiskt förvärra detta problem då de lätt kan "rycka" i hårstrån. Genom att oftare ha håret flätat eller uppsatt minskar man även risken för tovor, och sen så bör man ju se till att använda rätt verktyg när man försöker reda ut dessa för att inte skada håret ännu mer.

Fett/torrt hår

Fett eller torrt hår är dels genetiskt och dels ett resultat av att använda fel produkter. Fett hår får man bland annat när det produceras för mycket talg i kroppen och torrt hår kan uppstå för att man schamponerar håret för ofta och sköljer bort hårets naturliga oljor. Vilket man än lider av bör ens första försök vara att satsa på produkter som riktar sig specifik till att fixa problemet man har.