Dags för renovering

Börjar det vara dags för någon form av renovering där hemma? Har man ett hus eller en bostadsrätt så tar åldern ut sin rätt på vissa saker. Annars så kan det bara vara en renovering för att man ledsnat på hur det ser ut och man vill förnya sig.

Planera noga

Planerar man att renovera hela bostaden så kan det vara en fördel att ta rum för rum. Börja exempelvis med hallen och gör detta klart innan ni påbörjar ett annat rum. Olika rum kan ta olika lång tid att få klart men det sämsta man gör är att gå mellan rum till rum och gör lite åt gången i varje rum.

Totalrenovering

Det är en annan sak om man gör en totalrenovering och kanske river upp golv, drar om vatten och avlopp då måste detta göras klart innan man kan påbörja med tapetsering, målning med mera som behöver göras. En byggplan är bra att skapa så man vet vad som ligger på tur för att allt ska flyta på som man vill.

Avsluta renoveringen

Se till så att den minsta list sitter på plats, det finns annars en risk att det blir ogjort till nästa gång det ska renoveras. Det är alltid skönt när man avslutat en renovering och får se slutresultatet. Att få möblera upp alla rum och se de komma till liv på ett helt annat sätt.