Accessoarer för honom

När när talar om accessoarer är det lätt att börja tänka på alla saker kvinnor bär och utsmyckar sig med. Men flera accessoarer är i grund och botten usinex, det är bara att vissa modeller riktas till kvinnor medan andra riktas till män.

Smycken

Smycken som halsband, armband, ringar och örhängen förknippas kanske mest med kvinnors mode. Men det finns gott om butiker som kan erbjuda en, flera eller alla av dessa i sin manliga avdelning. Ibland behöver inte ens designen variera så väldigt mycket, bara själva faktumet att butiker väljer att sälja de som smycken för män räcker många gånger.

Plånboken

Plånboken är klart och tydligt en unisexaccessoar. Både män och kvinnor använder ju plånböcker, men det är fortfarande vanligt att inrikta sig på en av parterna när man säljer dessa. Plånboken kan dock sägas blivit mindre vanligt på en del håll på grund av den minskade användningen av kontanter. Men än så länge används den fortfarande som en accessoar.

Klockan

Klockan är igen något som vi ser mindre av idag då alla lika lätt kan kolla upp tiden på sin mobil idag. Detta om något kan dock sägas att klockan blivit mer av en accessoar idag då den inte fyller samma praktiska funktion längre.

Slips och fluga

Många gånger är dessa en essentiell del av en outfit. Det är åtminstone fallet när man klär sig efter en klädkod. Men då de även kan användas utanför dessa i intressanta kombinationer kan man absolut räkna dem till accessoarer.

Slipsnål

Slipsnålen är sällan ett krav, men det är både en praktisk och snygg accessoar att använda. Dessa kommer i många former idag och kan matchas med slipsar, skjortor och kavajer i alla möjliga snitt och färger.

Manschettknappar

Manschettknappen används oftast till skjortor med dubbel manschett, även om en del med enkel manschett ibland har knapphål för manschettknappar. Många föreningar och institutioner har sina egna manschettknappar som medlemmar bär vid tillställningar, men de kommer så klart även i många andra variationer.